Meny från Savoy Hotel, Kairo, 27 novemeber 1900.
Meny från the Savoy Hotel i Kairo, 27 november 1900. Bevarad som minne från middagarna på Hotel Savoy under Wilhelmina von Hallwyls vistelse i Kairo tillsammans med hennes make, dotter och svärson Irma och Wilhelm von Geijer samt fröken Ida Uhse 18 november - 3 december 1900 under deras resa genom Egypten och Sudan 5 november 1900 - 29 mars 1901. Se fröken Ida Uhses reseanteckningar, LXIV:I:N.c.c.07. Denna dag bjöds gästerna på: Consommé paysanne, Filet de Mostelle aux fines herbes, Pommes natures, Contre-filet garni à l'anglaise, Mousse de fois gras à la Royale, Volaille rôtie à la brôche, Salade Aubergines frites au gratin, Bavarois à la vanille, Patisserie, Dessert. Översatt: Lantbuljong, klippbrosmefilé (fisk) med finhackade örter, kokt potatis, ryggbiff garnerad à l'anglaise, gåslever à la Royale, fågel grillad på spett, sallad, gratin på stekta auberginer, vaniljcrème, bakverk, dessert.
Museum |
Hallwylska museet
|
---|---|
Föremålsbenämning |
|
Kategori |
64. LXIV Arkiv
|
Datering |
1900
|
Tillverkningsplats | |
Tillverkare |
|
Föremålsnummer |
LXIV:I:L.a.a.e.05._HWY
|